Praktijk Kousbroek_ziekte.jpg
Praktijk Kousbroek_voeding-en-leefstijl.jpg
Praktijk Kousbroek_Orthomoleculaire-Epigenetica.jpg
Praktijk Kousbroek_energie-en-levenslust.jpg
Praktijk Kousbroek_ziekte.jpg

Grip krijgen op je gezondheid


SCROLL DOWN

Grip krijgen op je gezondheid


PRAKTIJK KOUSBROEK

Ik geef advies op maat over bio-identieke hormonen, hormonale disbalans, overgang en menopauze, voeding, orthomoleculaire suppletie, beweging, leefstijl en stress.

Ik richt mij op personen die weten dat “gezond zijn” geen garantie voor het leven is en die deze gezondheid voor de toekomst willen behouden of willen terugkrijgen, met adviezen en zo nodig via een persoonlijk opgesteld plan.

 
Praktijk Kousbroek logo.png
 
 
 
Praktijk Kousbroek_voeding-en-leefstijl.jpg

Hetty Kousbroek


Hormoontherapeut

Orthomoleculair epigenetisch therapeut

Voedings- en leefstijl adviseur

Hetty Kousbroek


Hormoontherapeut

Orthomoleculair epigenetisch therapeut

Voedings- en leefstijl adviseur

Hetty Kousbroek, Hormoontherapeut, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Voedings- en leefstijl adviseur. Deze titels zeggen misschien niet veel, maar de wegen ernaartoe kenmerken mij in mijn drive anderen te helpen om klachten te voorkomen en aan te pakken.

Niet aflatend blijf ik mij interesseren in vragen rondom ziekte en gezondheid: Waarom worden we steeds vaker en meer ziek in onze moderne Westerse samenleving terwijl we denken alles zo voor elkaar te hebben?

Via verschillende medische, orthomoleculaire en hormoonopleidingen, vakliteratuur en zelfkennis heb ik inzicht verworven in de complexe communicatieprocessen die in ons lichaam plaatsvinden. Hormonen, circadiaans ritme, het milieuinterieur en voeding zijn de belangrijke sleutelwoorden waarbinnen ik mijn kennis uitbreid.

Op zoek gaan naar gezondheid wanneer ziekte om de hoek is komen kijken kan soms een lange weg zijn. Voorkomen is beter dan genezen. De hormonale balans in orde houden is een van de belangrijkste preventieve mogelijkheden en van grote invloed op het algemeen welbevinden.

Hetty Kousbroek
Luister naar je lichaam!
Praktijk Kousbroek_Orthomoleculaire-Epigenetica.jpg

GEZONDE VOEDING BESTAAT NIET, MAAR SLECHTE VOEDING WEL


 

GEZONDE VOEDING BESTAAT NIET, MAAR SLECHTE VOEDING WEL


 

HORMOON THERAPIE & ORTHOMOLECULAIRE EPIGENETISCHE THERAPIE

Mijn therapeutische aanpak is een zo breed mogelijke benadering van ziekte en gezondheid: de connectie tussen de natuurlijke aanleg die in de genen is vastgelegd en de epigenetische invloed daarop die de werking van genen kan ontregelen en die bij de conceptie begint, de invloed tijdens de zwangerschap, de eerste levensjaren, de opvoeding en vele andere omgevingsfactoren. Een totaalconcept waarbij het verleden wordt geanalyseerd, omdat daar de toekomst werd vastgelegd.

HORMOONTHERAPIE

Als hormoontherapeut heb ik ruime kennis en ervaring in de functie van hormonen in het lichaam van man en vrouw. Specifiek voor de vrouw is het een “must” te weten hoe haar lichaam hormonaal functioneert, waarom het circadiaans ritme van belang is en waarom zij klachten krijgt rondom cyclus, zwangerschap, overgang en menopauze.

Zolang aan de vrouw bij hormonale tekorten en onbalans farmaceutische gepatenteerde, dat wil zeggen op moleculair niveau gemanipuleerde orale oestrogenen en progestins worden aangeboden in plaats van de natuurlijke lichaamseigen bio-identieke 17-bèta-oestradiol en progesteron, zal zij klachten blijven houden. Onderzoeken hebben aangetoond dat met natuurlijke lichaamseigen hormonen in ritme, de vrouw wordt beschermd tegen meerdere gezondheidsproblemen, waaronder borstkanker, osteoporose en hart- en vaatziekten. 

Alle anticonceptie hormonen bevatten o.a. progestins die zoals gezegd synthetisch en gemanipuleerd zijn en na lang gebruik serieuze klachten kunnen veroorzaken die bij de vrouw bekend zouden moeten zijn. Dit is niet vreemd wanneer je weet wat progesteron doet in het lichaam, anders dan de vruchtbaarheid beïnvloeden.

Alleen al het woord “hormonen” roept angst op bij de vrouw omdat haar is aangepraat dat hormonen gevaarlijk zijn (zonder dat verschil wordt gemaakt tussen synthetisch en lichaamseigen) en haar wordt voorgedragen dat alle klachten rondom overgang en menopauze als een normale toestand moeten worden gezien. Velen zullen daardoor vanaf 40-50 jaar met gezondheidsproblemen komen te zitten die niet nodig zijn. 

In plaats van de overgang en menopauze allereerst als een tekort aan vrouwelijke hormonen te zien, krijgt zij meestal alleen supplementen en/of medicijnen voorgeschreven voor alle gerelateerde klachten.

Voor de man begint het proces naar de andropauze wat later, voltrekt zich langzamer en is dus minder waarneembaar. Dat neemt niet weg dat ook voor de man veel klachten – van mild tot ernstig - vanaf een bepaalde leeftijd voor een groot deel wel degelijk aan het afnemen van de mannelijke hormonen gerelateerd kunnen zijn.

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE.

Een orthomoleculaire therapie zal, ongeacht klachten, in eerste instantie bestaan uit het vermijden van slechte voeding. Dit is niet een gemakkelijke opgave: de fastfood industrie lijkt de mens inmiddels wereldwijd in zijn macht te hebben met een combinatie van geraffineerde granen, geraffineerde suikers en slecht verteerbare vetten die overal rijkelijk aanwezig zijn, aangevuld met allerlei chemische toevoegingen en te veel geraffineerd zout. Bewerkte producten, geraffineerde suikers, glucose/fructose, te veel zetmeelrijke voeding ontregelen het suiker/vet metabolisme en kunnen leiden naar chronische ziekten.

Om het eenvoudig te houden kan gezegd worden dat industriële voeding, te vinden in een groot deel van supermarktproducten uit zakjes, pakjes, flessen, blikjes, potten en doosjes en waarop ingrediënten onleesbaar vermeld staan, beter vermeden kan worden.

Ook toxische stoffen zoals aluminium, lood, kwik, broom, fluor onder vele anderen waar iedereen ongemerkt aan wordt blootgesteld, kunnen een belangrijke rol spelen bij ziekte.

Voor orthomoleculaire suppletie is er een scala aan mogelijkheden, waarbij vitaminen, mineralen en sporenelementen, biologisch geteelde kruiden en andere middelen zoals bijv. probiotica en bèta-glucanen een goede ondersteuning kunnen bieden bij (chronische) klachten waar tekorten, leefstijlaanpassing, beweging en stress een rol spelen.

Praktijk Kousbroek_energie-en-levenslust.jpg

Opnieuw energie en levenslust krijgen!


Opnieuw energie en levenslust krijgen!


Op welke leeftijd dan ook willen we fit zijn, levenslust hebben, zonder pijn en ongemakken, en zeker niet geconfronteerd worden met beperkingen. Het is mijn passie om deze mensen zoveel mogelijk vertrouwen terug te geven en via een gedegen analyse klachten te verminderen en energie en levenslust te optimaliseren.


Wat kan er spelen:
Hormonale tekorten/onbalans, een haperende stofwisseling, spijsverteringsproblemen, een verzwakt immuunsysteem, stemmingswisselingen.

Dit vertaalt zich in lichamelijke symptomen zoals: maag/darmproblemen, gewichtsproblemen, huidaandoeningen, cyclusklachten, gewrichtspijnen, moeheid, allergieën, kouwelijkheid, auto-immuunaandoeningen, depressiviteit.

Daarnaast kan een langdurende stress zowel oorzaak als gevolg zijn van alle bovenstaande problemen en symptomen.